lördag 4 juni 2011

Unga säljer sina röster.... och varför kan man undra?

Många unga är redo att sälja sin röst och tycker inte att demokrati är så viktigt. Det framgår av en studie, World Values Survey, bland 1 208 svenskar i början av året.
Var femte av 18-29-åringarna säger att de kan tänka sig att i riksdagsval rösta på den politiker som erbjuder pengar eller annan gåva. Mer än var fjärde tycker att det vore bra om Sverige styrdes av en stark ledare som inte behöver bry sig om val........... Detta och lite till kunde vi läsa på DN den 3 juni 2011.

Min väninna fällde följande kommentar:
Så de unga i Sverige skiter fullständingt i demokratin och det alltför den egna plånbokens skull???  

Själv försökte jag göra följande inlägg som givetvis censurerades eller kanske skall vi säga: "de plockades bort gång på gång tills jag påpekade i tråden om varför det gjordes";
Politikerna tror de kan agera som de vill men ungdomarna ser igenom deras svek mot demokratin och hur de skapar ett politikerförakt på samma gång. Att sedan detta visar sig i undersökningar som denna är bara en naturlig följd.
Deras okunskap om diktaturer är en sak men först och främst är det oärlighet från vår befintiliga politiska anda som förgrenar sig långt tillbaka till 1900-talet där man prioriterar privatintressen genom folkvalda som dessa unga revolterar emot.
 
annat svar jag testade;
 
När vår statsminister kan sitta och diskutera fortsatta insatser i Libyen gällande den demokratiska kampen där och samtidigt på hemmaplan
stänga ute SD är resultatet i undersökningen inte konstigt. Snacka om att kasta sten när man sitter i glashus! Samma sak med Wallström som skall åka till Afrika och få bukt med våldtäkterna där nere när Sverige har mest ökning av våldtäkter i Europa! Vore det inte på tiden att man sopade rent framför egen dörr innan man ger sig ut på den globala arenan?
 
Så går mina funderingar och vi har väl alla rätt att fundera, eller?
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar