torsdag 3 mars 2011

Anders Borg – vem är det som växer så det knakar?

Sveriges ekonomi växer så det knakar en utmaning för finansministern.
Nej, det är verkligen inte lätt att utarma svenska skattebetalare och ta bort service som ett besök hos F-kassan eller dylikt.

Bättre vara papperslös genom att slänga sina ID-handlingar eller överlämna dem till en uppsamlare på flygplatstoaletten vid ankomsten. Då erbjuds service som mat, logi, utbildning, sjukvård, tandvård etc.

Våra gamla och sjuka kan ta sig i brasan om de inte kan hantera en dator eller inte orkar hålla luren när de hör ”välkommen till Försäkringskassan – det är 149 samtal före er i kön”. Och vad händer med de yrkesarbetande föräldrarna som måste ringa när F-kassan av misstag registrerat dem som förtidspensionärer och sänd informationen att er tid är ute? Eller när utbetalningen för sista perioden av vård av barn lyser med sin frånvaro? Vilken arbetsgivare vill ha anställda som spenderar timmar i en telefonkö för att de måste få sin ersättning för att kunna överleva.

Men vad gör det egentligen för skillnad? Sverige skall ju satsa på arbetskraftsinvandring? Lägre löner ger mindre skatteintäkter och vips så kanske herr Borg har skurit av sin egen livlina till allt det goda han planerar att göra när han blir lite äldre.
Vi kan bara hoppas på att denna sociala nedmontering går fort så att vi alla hamnar på en bar backe samtidigt och djungelns lag utlyses.

Man kan undra vilken värld Anders Borg lever i?
Vi vanligt fotfolk ser dagligen den skenande arbetslösheten och ser motstridigheterna och kampen om ett begränsat antal timmar innebär för flertalet timanställda. Äta eller ätas, that´s the big question i Svedala idag.
Timanställningarna har kommit för att stanna och våra arbetsgivare bara leker och njuter av sin makt i fulla drag.

Svarta bilskolor har dykt upp på marknaden – starta eget varianten enligt Maud Olofsson. Toppen med denna nya våg speciellt för de papperslösa och man kan ju undra om det handlar om etablering på lika villkor……
Det går lika bra med selleri, eller? Konkurrens i privat regi är bra för det ger en sämre service och driver upp priserna – bra eller dåligt herr Borg?

Funderar på att ta steget till svart hemtjänst eller svart åldringsvård för där är utrymmet stort. Vem vill inte ha en mänsklig och god själavård till ett bra pris?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar