lördag 5 mars 2011

Så här löser vi badhusproblemen...

Vi lägger munkavel på personalen. Kräver att de skall skriva under ett avtal som handlar om tystnadsplikt. Skriver därefter en liten handlingsplan som talar om exakt hur alla skall agera för att isolera en eventuellt anländande grupp av sex-terrorister. Man har ett manus med ett dikterat libidotal som är baserat på en vädjan istället för krav för att på så sätt undvika att späda på de fruktansvärda upplevelserna som finns lagrade i deras minne. Om detta nu inte skulle fungera så finns en nödplan att följa vilken är tillkallning av polis och inlåsning i avvaktan på deras ankomst.

Eventuellt utsatta barn omhändertas av målsmän eller andra ansvariga. Det är inte badhusens bekymmer eller problem.

Låter det bra tycker ni?

Personalen på badhuset är ovilliga att prata om händelsen. Samtliga hänvisar till den ansvarige Erik Santos. När vi ringer upp honom bekräftar han i all väsentlighet att polis tillkallades eftersom en ung flicka blivit överfallen, och att de utpekade männen kommer från ett boende för ensamkommande flyktingbarn. Erik Santos beskriver utseendet på dessa barn som runt 17 år.

Att snabbt isolera den utpekade gruppen är en av badhusets rutiner, berättar han. Man har även ett direktnummer till polisen samt en kontaktperson på stationen. Dessutom har civilklädd polis periodvis varit närvarande i badhuset, och har också haft möte med personalen.
Husbybadet, dit bland annat boende i Rinkeby och Tensta kommer för att doppa sig, tycks sannerligen behöva ha rutiner för att hantera alla övergrepp. I mars 2005 blev en kvinna fasthållen av en tonårig invandrarkille som stoppade upp sina fingrar i hennes underliv. 2006 blev en 16-årig flicka gruppvåldtagen av ett invandrargäng. Året dessförinnan skedde ett nästan identiskt övergrepp inför ett trettiotal vittnen. Tafsningar och liknande ett återkommande problem.

”Ett ställe där frestelserna är stora”, har Gert Fredlin vid Västerortspolisen kommenterat övergreppen i badhuset.

Vad vare sig polisen eller Erik Santos vill kommentera är dock det faktum att vid varje anmält tillfälle har det rört sig om invandrade gärningsmän och svenska offer.
Det är skrämmande att notera att vi inte kommit längre i vår utveckling. Det handlar om människor och människor har precis samma grundläggande behov oavsett ifrån vilket av världens alla hörn som hon/han kommer ifrån. Att inte tala om vad som är rätt och fel är FEGT!

Vi är kända för att vara FEGA i Sverige och bakom feghet ligger rädsla. En rädsla som alla styrande idag tycks kämpa med. Kämpa vidare bara men vet att det faktiskt finns de som övervunnit sina rädslor och ser med lite klarare ögon på problemen.

Eller skall vi kanske öppna alla Sveriges gränser och skicka ut informationen på nätet: kom hit och gör vad ni vill med våra barn? Hårt sagt kanske men det finns de som har hört om vårt fega system innan de kom hit. Unga ensamma hitkomna så kallade flyktingbarn i sin bästa verila ålder behandlas som småbarn av oss. Merparten av dem kommer ifrån länder där de kanske till och med skulle blivit offentligt avrättade för en handling som denna. Citerar ungdomar jag själv talat med: man gör grejer för att det är kul och bara för att man kan.....

Vi kan kalla hem Margot Wallström till Sverige. Välkommen hem till ack Värmeland du sköna - här finns våldtäktsfrågor att bita i.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar