torsdag 3 mars 2011

Nät-pedofil fick 3,5 års fängelse..

Källa: SVT Text 02 mars 2011

En 36-årig man ifrån Skåne dömdes idag av Helsingborgs Tingsrätt till 3,5 års fängelse för 39 fall av sexualbrott mot barn, däribland våldtäkt.

Totalt stod mannen åtalad för sexbrott mot 30 unga flickor, som han kontaktat via Internet.
Eftersom mannen tidigare dömts för våldtäkt mot barn och har åtta månader kvar på det straffet, kommer han i praktiken att avtjäna fyra år och två månader.

Mannen skall även betala skadestånd på sammanlagt 385.000 kronor.

Många tankar flög i mitt huvud när jag läste dessa rader….

Det kom som ett litet avbrott till parodin Assange och de rykten som den svenska pressen spridit ut via engelsk media om hur stränga lagar och straff vi har i Sverige när det gäller våldtäkt eller sexbrott. Det är så man skrattar ihjäl sig… inte åt de flickor som fått sin ungdom stulen och kanske till och med hela sitt liv. Nej, skrattet riktar sig till hela vårt rättväsende, maktens korridorer bestående av regering, domare och advokater.

Kan man sitta av sitt straff på Brittiska öarna eller i Förenta staterna och samtidigt fortsätta med att begå nya sexbrott? Tror knappast det. Nej, det är nog tvärtom att det är mycket hårdare straff där over there än vad det är här. Man kanske kan lura någon…

Historien förtäljer inte huruvida de nya brotten begåtts under strafftiden eller om de begåtts för ett antal år sedan, vilket gör att jag förmodar att det är någonting som han pysslat med under sin lilla permission. För kastrera karlar ja, det kan man ju inte göra för då får de psykiska problem.

Hur många miljoner har denna man kostat oss skattebetalare?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar