söndag 9 oktober 2011

Fallfrukt och matavfall är naturlig näring för moder jord

Pratade med en väninna i helgen som bor i en BR-förening i Karlstad och vi diskuterade just den nya biogastrenden som utvecklas i samhället.
Här betalar hon och alla andra i föreningen för att deras organiska material skall hämtas och köras för att utveckla energi som sedan skall generera vinster för de som driver dessa projekt med kanske redan subventionerade kostnader från staten.
Är det inte företaget som egentligen skulle betala för att få detta material som i längden utarmar markerna runt bostäderna som man disponerar då man inte återför vad som kan återföras till närmiljön?
I Kungsbacka uppmanas alla att köra in fallfrukten till en biogasanläggning för att bidra - hur sjukt är inte detta? Hur tänker människor egentligen?
Projektledaren Johanna Zachrisson för denna insamling i Kungsbacka kommun säger att det är bra för miljön om frukten kommer till nytta och meddelar också att 3/4 är ren vinst av det man utvinner. Detta går man ut med offentligt och ingen reagerar i Kungsbacka kommun. Det är helt otroligt.
Sedan används argumentet att den som ansluter sig till systemet gör inte bara en god gärning för planeten utan det gangnar också den egna ekonomin då man får halverad kostnad jämfört med de som slänger allt i sopkärlen.
VÄNTA lite nu....de som på egen bekostnad kör in fallfrukt mm och ökar utsläppen får halverad kostnad på räkningen för sopor och kommunen sitter och gnuggar händerna då man går med 3/4 ren vinst med projektet!! Hmmmm----->det är synd om människorna som Strindberg sa och jag kan inte annat än hålla med.
Återigen ett fall där medborgare agerar som robotar och blint följer det man presenterar utan reella fakta vad syftet med anläggningen egentligen är dvs vinstgenerering på kommunal nivå.
Det mest beklämmande är att fulmedias journalister sällan klarar av att göra några egna efterforskningar för att bilda sig en egen uppfattning gällande sitt uppdrag utan sväljer med hull och hår syftet med tidningens budskap dvs det som ägarna vill förmedla till läsarna.
Observera att media idag inte jobbar med någon som helst yrkesstolthet eller etik genom att man oftast matar med sk "nyheter" som är baserade att på kort sikt generera vinster genom den påverkan mediet har på läsaren/lyssnaren/tittaren.
Sällan ser man en tanke presenteras som på lång sikt kan gynna vår planet då det mesta handlar om konsumtion -konsumtion-konsumtion och uppmuntran till slavarna att betala för andras vinster som jag beskrivit ovan och samtidigit såga av grenen man sitter på i ren okunskap.

Följ hela diskussionen på: http://effektmagasin.se/engradersmalet#comment-2139

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar