söndag 28 november 2010

Förbättrad grundlag framröstad i skymundan, är det okey???

Från: Ann-Britt Axelsdotter <abaxelsdotter@yahoo.se>
Ämne: Sveriges ny Grundlag
Till: anna.skarhed@jk.se, registrator@jk.se
Datum: onsdag 24 november 2010 16:46


Justitiekansler Anna Skarhed


Sveriges Riksdag röstade idag 24 november 2010 igenom en ny grundlag enl Prop.
2009/10:80

Beslutet har tagits i strid mot Regeringsformen, 1 kap. Statskickets grunder 1§ och 2§;
 "1 § All offentlig makt i Sverige utgår från folket.

Den svenska folkstyrelsen bygger på fri åsiktsbildning och på allmän och lika rösträtt. Den förverkligas genom ett representativt och parlamentariskt statsskick och genom kommunal självstyrelse.

Den offentliga makten utövas under lagarna.
  

2 § Den offentliga makten skall utövas med respekt för alla människors lika värde och för den enskilda människans frihet och värdighet.

Den enskildes personliga, ekonomiska och kulturella välfärd skall vara grundläggande mål för den offentliga verksamheten. Det skall särskilt åligga det allmänna att trygga rätten till hälsa, arbete, bostad och utbildning samt att verka för social omsorg och trygghet.

Det allmänna skall främja en hållbar utveckling som leder till en god miljö för nuvarande och kommande generationer......................."

De politiker som röstat med majoritet i frågan har inte följt Regeringsformen och fråntagit svenska folket sina rättigheter genom att underlåta utförlig/lättolkad/begriplig information om propositionen komma allmänheten tillhanda. Man har inte genom tidningar/tv och media tillhandahållit information som hade kunnat ge dem ansvarsfrihet.

Hur kan riksdagen utan svenska folkets genomtänkta stöd via en folkomröstning ta ett beslut om att skänka bort Sveriges suveränitet?

Sverige leds av en minoritetsregering och Socialdemokrater som ställt sina platser till förfogande kan inte längre anses ha något förtroende eller anses röstberättigade?

Med anledning härav begär jag att en kommission med representanter från samtliga regeringspartier utses vilken gör en utredning om beslutet, om eventuella brott begåtts mot nuvarande ännu gällande Regeringsform, om beslutet skall ogiltigförklaras och gå till folkomröstning samt utreda om bristerna skall leda till ett nyval.

Med vänlig hälsning

Ann-Britt Axelsdotter

""

Givetvis postar jag svar om jag skulle erhålla något.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar