tisdag 2 november 2010

Muslimsk friskola i Göteborg utbildade anklagad terrorist.

Nu börjar vi se hur den andliga utbildningen som ges på Rösmosseskolan i Göteborg kan dana morgondagens terrorister.

http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.478322-terroristanklagad-infor-ratta-i-dag

Waberi, skolans rektor och nyinvald i riksdagen säger;
- Faran ligger inte att vara religiös eller tro på en ideologi över huvud taget. Faran är när man blir extrem.......

Faran tror jag ligger i att det finns muslimska friskolor som har religionsutövning som inte ens dess rektor behöver hållas ansvarig för.

På Rösmosseskolan sker religionsutövning av dess imam - andlige ledare. Varje imam tolkar koranen på sitt eget peronliga sätt och utbildar eleverna enligt sin tolkning.
Han har ingen lärarutbildning eller står under Skolverkets insyn beträffande sättet han undervisar på.

Man separerar pojkar och flickor och lägger grunden för en segregation som sedan följer hela utbildningen igenom med bl a skild gymnastik.

Flickorna undervisas att de inte är sanna troende om de inte bär slöja mm.

Är det till detta vi vill att våra skattepengar skall gå och generera vinster för utbildning som kan leda till terrorism?

För övrigt är Waberi extrem som försvarar män som slår sin hustru om hon varit otrogen och ser segregationen som ett av sina politiska mål och är också ordförande i Islamiska förbundet vars syfte bl a är att integrera Sverige mot en islamistisk acceptans.
http://www.youtube.com/watch?v=QilBlxEyG5I

I en GP-artikel 1 oktober 2010 menar Waberi att han är misstolkad i bl a ovan intervju - jag förstår inte vad det är han är missförstådd med? Jag förstår hans svenska mycket bra i inspelningen som är en del av programmet "Slaget om muslimerna".

Waberi är född i Somalia - ett land där könsstympning är ett accepterat kulturellt inslag och jag blir djupt oroad när M genom Göteborgsdistriktet trots intern kritik har slussat in denne politiker bakvägen in i Riksdagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar