lördag 21 maj 2011

Bör man ifrågasätta EMA och Läkemedelsverket?

             Läkemedelsindustrins rötter sträcker sig djupt in i det amerikanska bildningssystemet. År 1910 skrevs en rapport av American Medical Assosciation (AMA) som förändrade kursen för medicinsk historia.  Tidigare hade den amerikanska undervisningen i medicin varit oreglerad och led av dåligt rykte. Man såg en möjlighet när Carnegie Foundation erbjöd att göra upp riktlinjer och kvalifikationer för de medicinska skolorna med hjälp av AMA. Flexner rapporten, som fick sitt namn efter Abraham Flexner vid Carnegie Foundation, inkluderade rekommendationer för ökade kurser i farmakologi. Rockefeller och  Carnegie började pumpa in pengar i dessa institutioner som utvecklades med nya krav. Till dags dato har Rockefeller, Carnegie, Ford, Sloan, Kellogg och andra fonder pumpat in miljardtals dollar i de amerikanska medicinska skolorna. (36)

              I enlighet med The Drug Story skriven av Maurice Bealle, gjorde han en undersökning om vilket inflytande Rockefeller hade på läkekonsten och Rockefeller Foundation var den ensam största donatorn för amerikansk medicinundervisning:
 
Harvard, som är en välrenommerad medicinsk skola fick 8 764 433 dollars  från Rockefeller’s Drug Trust Money, Yale fick 7 927 800 dollars, John Hopkins fick 10 418 531 dollars, Washington University i St. Louis fick 2 842 132 dollars, New Yorks Columbia Univeristy fick 5 424 371 dollars, Cornell University fick 1 709 072 etc. (37)

Rockefellers och deras elever har bibehållit nyckelpositioner och gett direktiv för amerikanernas hälsa, och de var direkt involverade i de institutioner som hade hand om den allmänna hälsan. År 1938 inbjöd tyska judiska forskare Hitler till det nybildade National Institutes of Health, som var byggt på ett privat område in Bethesda och donerad av John D. Rockefeller. National Institutes of Health finns där fortfarande idag.

Nelson A. Rockefeller var biträdande sekreterare för ministeriet för hälsa, utbildning och välfärd från juni 1953 till januari 1955.  Främst, vid sidan av detta, var han ordförande för Special Committee on Defense Organization från februari till april 1953 och därefter rådgivare till sekreteraren för försvarsorganisationen vid försvarsministeriet från januari till april 1958. Mellan januari 1953 och december 1958 var han ordförande för presidentens Advisory Committee on Government Organization. Rockefeller tog HEW-jobbet för att omorganisera hälsoministeriet för att möta de hemliga förnödenheterna för USAs biologiska-, kemiska- och kärnvapenprogram, vilka behövde åtskilliga tester på ovetande amerikaner och kanadensiska medborgare, så som beskrivs under punkten AIDS här nedan. (39) Laurence S. Rockefeller ingick också i styrelsen för The Community Blood Council of Greater NY, grundad av Sloan Foundation. (40) Rockefeller univeristetets fakultet utbildar 34 medlemmar av National Academy of Science och 8 medlemmar från New York Academy of Sciences’ Council och de arbetar för närvarande inom företag eller institutioner som är anknutna till Rockefeller. (41)
 
HANDELN MED SJUKDOMAR

                  Priset för folkmord genom medicinvård består av tre delar:

1) Mediciner botar inte sjukdomar,
2) Läkemedel dödar och skadar ett stort antal människor,
3) Mediciner trugas på allmänheten på regeringens försorg och effektiva alternativ förnekas.

              Om man tar de två första priserna, kan de verka omöjliga för den tredje att verkställas i ett fritt samhälle. Men det är såhär det går till:
  1. Kontrollerar mediciner och de administreras främst av sådana som Food and Drug Administration i USA och The Medicines Control Agency i Storbritannien (motsv. Läkemedelsverket, YH anm.)  och de bestämmer vilka mediciner som är säkra, effektiva och lagliga
  2. Professionella medicinska sammanslutningar ger doktorerna tillstånd att förskriva mediciner och kan ordinera dem
  3. Enligt den brittiska och europeiska modellen för förstatligade mediciner, ges tillstånden av regeringens hälsovårdsministerium som besluter hälsoreglerna och köper medicinerna för allmänhetens räkning, vilka sällan inkluderar naturmedicinska preparat
  4. Medicinska forskarlag kontolleras av Läkemedelsverket och regeringen inverkar på de tre förstnämnda.
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar