tisdag 3 maj 2011

KKV Nr.1 / Tankar om kärnkraft och avfallslagring i Sverige

Sverige vill vara först i världen med permanent lagring;
 
5000 ton lagras redan i bassänger...var kommer detta ifrån? Har våra kärnkraftsverk redan producerat så mycket avfall under 25 år?
 
3 billioner investeras i Östhammar-man tog fram champagnen på kommunkontoret när man fick besked om slutförvaringen  i kommunen som planerar att lagra 12000 ton......
 
Var skall resten slutförvaras om man idag har 5 000 ton efter 25 år med kärnkraft....Hur kan vi ha så mycket avfall redan då det endast varit ett fåtal kkverk som varit i bruk samtidigt....?.....eller är det så att vi förvarar avfall från Tyskland?....Vattenfall köper ju el från deras kärnkraftsproduktion...genom EON som har 12 % i våra kärnkraftsverk idag....
 
Med 10 nya reaktorer som alliansen vill bygga blir ju behovet av slutförvaring oerhört stort och var finns andra alternativ än Östhammar som redan innan det blivit klart nästan är fyllt till hälften?
 
 
Varför kör man denna nyhet i Tysk media???
Varje år producerar en svensk kärnreaktor mellan 15 och 25 ton använt kärnbränsle. Om dagens tio reaktorer drivs i 50–60 år kommer mängden att uppgå till ungefär 12 000 ton. Den exakta mängden beror på hur länge reaktorerna drivs.
12 reaktorer x 25 ton x 25 år = 7500 ton

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar